Navigation Menu
Mount Rushmore
september 182017

Mount Rushmore National Memorial er en stor skulptur af fire amerikanske præsidenters ansigter. Skulpturen er udskåret i bjerger Mount Rushmores granit. Monumentet ligger i Keystone, South Dakota i USA.

Skabelsen af Mount Rushmore

Bjerget blev originalt kaldet “The Six Grandfathers” af Sioux indianerne der levede i området. Under en ekspedition i 1885 blev bjerget dog omdøbt til Mount Rusmore, opkaldt efter en advokat fra New York ved navn Charles E. Rushmore. i 1923 fik historikeren Doane Robinson den idé at udskære en skulptur i bjerget. Idéen med at skabe skulpturen var at tiltrække flere turister til området. Doane overtalte i 1924 skulptøren Gutzon Borglum til at komme til South Dakota, og stå for projektet. Originalt var det meningen at skulpturen skulle skæres i nogle høje tynde klipper kendt som The Needles, men Borglum indså at de ikke ville kunne holde til det. Derfor valgte han i stedet Mount Rushmore. Kongressen gav Borlum lov til at lave skulpturer i bjerget. Den amerikanske præsident Calvin Coolidge krævede dog, at sammen med George Washington skulle der udstilles 2 republikanere og en demokrat, hvilket Borglum gik med til

De fire præsidenter

De tre præsidenter, som Borglum valgte at skulpturere udover Washington, blev Thomas Jefferson, Theodore Roosevelt og Abraham Lincoln. Borglum mente at præcis de fire var gode symboler på Amerika, fordi de havde spillet store roller når det kom til at beskytte republikken, og til at udvide landets territorier. Han anså dem derfor som de rigtige til at repræsentere de første 130 år af USAs historie.

Kulturel Betydning

Interessant nok, er de fire præsidenter også nogle af dem man husker den dag i dag. Især Washington og Lincoln er kendt af stort set alle, for henholdsvis at være USA’s første præsident og for at være præsident under borgerkrigen. Jefferson er dog også stadig meget kendt, blandt andet for hans del I at skabe Den Amerikanske Uafhængighedserklæring. Theodore Roosevelt er mange steder kendt for at være den mest “badass” af USAs præsidenter, da han blandt andet har kæmpet med en bjørn. Man har kunnet se de 4 præsidenter mange steder i popkulturen. Der er blevet lavet film om flere af dem, og de dukker ligeledes op i teaterstykker og romaner. Et bevis på deres popularitet er også, at de alle fire har været med i den populære internet serie Epic Rap Battles of History. De er endda de eneste ikke-nulevende præsidenter der har været med. Det er meget muligt at Mount Rushmore har været med til at gøre præsidenterne så populære dog.

Mount Rushmore er blevet et symbol på Amerika. Ansigterne på de berømte præsidenter, fremviser landets styrke. De fire præsidenter repræsentere de stærke ledere landet har haft gennem tiden. Alle fire kæmpede også for frihed, og repræsenterer meget godt de amerikanske værdier. Det er derfor ikke underligt at amerikanere er så glade for monumentet. Forsøget på at skaffe området flere turister har også været meget succesfuldt. Nogle folk fra andre lande end USA vil dog måske mene, at kun et land så narcissistisk som USA ville kunne finde på at skære ansigter af deres præsidenter ud i en klippe. Uanset hvad du mener om det, er det i hvert fald et storslået monument, og værd at se.

 

Dette vidunder er sponsoreret af: Sommerland Sjælland – Familiehytter og Kenjan – Hundesele

 

Læs mere»
Sultan Omar Ali Saifuddin
november 142014

Sultan Omar Ali Saifuddin-moskeen, Brunei

Sultan Omar Ali Saifuddin-moskéen er beliggende i Brunei´s hovedstad Bandar Seri Begawan på NV-Borneo, og er af mange kaldt den smukkeste moské i  verden. Den stod færdig i 1958, og det var Brunei´s 28. sultan, der startede konstruktionen. Byggeriet  blev tegnet af Rudolfo Nolli – en italiensk skulptør og arkitekt.

Sultan Omar Ali Saifuddin Moske

 

 

Dette vidunder er sponsoreret af Rørvig Centeret – Konferencelokaler Sjælland og Aktiv Finans, Gældsrådgivning – finansrådgivning

Læs mere»
Golden Gate Bridge
november 142014

Golden Gate Bridge i San Francisco

Golden Gate Bridge er en nok den mest fotograferede hængebro i verden. Den forbinder San Francisco med Marin County, som en del af U.S. highway 101 og California State Highway 1.

Broen er  2.737 meter lang, og da den stod færdig i 1937 var det den længste hængebro i verden. Designerne bag var Joseph Strauss og Irving Morrow. De startede konstruktionen i 1933, og byggeriet tog fire år før det stod færdig. I dag er broen den næstlængste hængebro i USA efter Verrazano-Narrows-broen i New York City.

 

 

 

 

Dette vidunder er sponsoreret af i-Strategi.dk, Drupal hjemmesider

Læs mere»
Kruger National Park
november 122014

Kruger National Park i Sydafrika

Kruger National Park er ét af verdens største vildtreservater med mere end 147 dyrearter på et areal, der er en lidt mindre end Danmark. Buskmændene var der først, og deres hulemalerier er spredt udover parken.

Det var Paul Krüger, en passioneret jæger, der i 1898 indså behovet for beskyttelse af natur og vilde dyr, og senere i 1926 blev to reservater slået sammen til Kruger National Park.

Impala in Kruger

 

 

 

 

Dette vidunder er sponsoreret af Den lille legepladsfabrik, legepladsfirma Jylland

Læs mere»
Muddervulkanerne
november 122014

Muddervulkanerne i Aserbajdsjan

Muddervulkanerne ved Qobustan i Aserbajdsjan ved det Kaspiske Hav, har verdens største koncentrationer af muddervulkaner. De varierer i størrelse med en diameter på en meter og op til en kilometer. Muddervulkanerne dannes, når gas under tryk og væske fra flere kilometers dybde, bryder op igennem overfladen. Her vælter en masse væske, mudder, klippestykker og gasser som metan ud. I nogle af muddervulkanerne i Aserbajdsjan kommer der så meget gas op, at de kan spyde ild. Muddervulkanerne var blandt de 28 finalister ved kåringen af verdens 7 nye natur-vidundere – dog blev de ikke blandt de syv første.

Muddervulkaner kan også være menneskeskabte – hvilket er set i Indonesien i 2006,  hvor man borede efter gas i undergrunden med fatale følger. Det skabte nemlig en muddervulkan, og området omkring blev oversvømmet med varmt mudder. Mennesker omkom, andre blev hjemløse, og et kæmpe område var lagt under mudder ca. 35 km fra storbyen Surabaya på Java.

 

Tjek blogggen Familienidanmark.dk !

Læs mere»
Det Døde Hav
november 112014

Det Døde Hav i Israel og Jordan, Palæstina

Det Døde Hav, der trods navnet er en indsø, er med sine 420 meter under havoverfladen verdens laveste beliggende sø. Den har samtidig et saltindhold på godt 33 procent (ni gange så meget som Middelhavet) – det svarer til 330 gram salt pr. liter søvand. Det Døde Hav har en størrelse på ca. 750 km2. Vandet er – bortset fra nogle sjældne mikroorganismer – uden liv.

Saltet i Det Døde Hav kommer ind fra Jordan­floden, som løber ud i søen. Selv om vandet i floden er ferskt, indeholder det en smule salt. Da det Det Døde Hav ikke har et udløb, men kun mister vand gennem fordampning, hober saltet sig op her i meget koncentreret form.

 

 

 

 

 

Læs mere»
Jeita Grotten
november 112014

Jeita Grotten i Libanon

Et underjordisk hulesystem som består af to kalkstenshuler, der blev opdaget i 2004 – 20 kilometer nord for Beirut i Libanon. De har begge en længde på ca. ni kilometer, og er dermed det længste hulesystem i Mellemøsten. Jeita Grotten kom med blandt de 28 finalister til verdens 7 nye natur-vidundere – men endte dog ikke blandt de syv første.

 

Læs mere»
Burj Khalifa
november 112014

Burj Khalifa i Dubai, De Forenede Arabiske Emirater

Skyskraberen Burj Khalifa i Dubai er én af verdens højeste med sine 828 meter – 2,5 gange højere end Eiffeltårnet, og har ialt 166 etager. Den tog 5 år at bygge, kostede 1,5 mia dollars og stod færdig i 2009. I skyskraberen finder man hoteller og lejligheder, og skyskraberen er omgivet af et stort park- og søanlæg.

Burj_Khalifa_and_Dubai

 

Dette vidunder er sponsoreret af Bernic, DIN Rail modulkasser  – DIN Rail Enclosures

 

 

Læs mere»
Niagara Falls
november 112014

Niagara Falls, USA og Canada

Niagara Falls (besøgt på Canada siden) har hvert år op mod 12 millioner gæster til vandfaldene. Vandet strømmer igennem vandfaldene både sommer og vinter ,og kun meget sjældent er det sket, at vandfaldene er stoppet helt pga. is.

Byen Niagara Falls og dets vandfald er desuden en populær destination blandt bryllupsrejsende, og stedet har fået en række øgenavne, heriblandt Viagra Falls.

 

Sponsoreret af PetIQ – Ormekur til hunde – ormekur til hund – ormekur kat

Læs mere»

Playa de Amor (The hidden Beach) – Marietas Island, Mexico.

Playa de Amor (The hidden Beach) er beliggende i Marietas Island, og er små ubeboede øer ud for Mexicos kyst. Øerne er et yndet turistmål med et rigt marint liv, idet den Mexicanske regering har fredet øerne som nationalpark og derved forbudt al fiskeri og jagt. Den specielle Playa de Amor – er efter sigende formet siden 1. verdenskrig, hvor den Mexicanske regering brugte øerne til angrebsøvelser. Disse kontrollerede bombninger skulle have formet flere huler og andre unikke stenformationer på Marietas Island. Man mener at Playa de Amor er resultatet af flere kombinerede faktorer, såsom bombningerne, stenerotion og specielle vejrforhold.

 

Læs mere»
Milford Sound
november 72014

Milford Sound, New Zealand

Milford Sound er en betagende 16 km lang fjord i den sydvestlige side af New Zealands sydø, hvor blandt andet sæler, hvaler og delfiner lever. Fjorden er omgivet af mere end 1.000 meter høje klippevægge, og flere af scenerne i “Ringenes Herre” er optaget i Milford Sound. Fjorden var i 2011 med blandt de 28 finalister til Verdens 7 nye natur-vidundere – men blev ikke én blandt de syv.

 

Læs mere»
Petrona Towers
november 42014

Petrona Towers i Kuala Lumpur, Malaysia

Petrona Towers er efter sigende verdens højeste tvillingetårn. De to skyskrabere står identiske – side om side – begge med en højde af 452 m. indeholdene 88 etager. Disse to skyskrabere er forbundet med en glasdækket gangbro, hvorfra man kan nyde synet af Kuala Lumpur i en højde af 170 meter. På 86. etage er der et observations deck for besøgende. Byggeriet blev officielt åbnet 31. august 1999 af Seri Dr Mahathir Mohamad – Malaysias 4. premierminister, og er designet af arkiteten, Cesar Pelli.

 

Læs mere»
Neuschwanstein Slot
november 42014

Neuschwanstein Slot i Bayern, Tyskland.

Neuschwanstein Slot  (Ny Svanesten) blev bygget som Ludvig 2.s personlige refugium i det 19. århundrede med en ganske særegen placering på en bjergtop i Schwangau ved byen Füssen. Neuschwanstein er det mest berømte kongelige slotsbyggeri,og ét af de mest besøgte turistmål i Tyskland. Eventyrslottet har dannet forbillede for flere slotsmodeller, og har ligeledes været inspiration for Disneylands Askepots slot .

Dette vidunder er sponsoreret af i-Strategi, WordPress hjemmesider

 

Læs mere»
Eiffeltårnet
november 42014

Eiffeltårnet i Paris, Frankrig

Eiffeltårnet i Paris – byens vartegn – blev bygget til en stor verdensudstilling i 1889, her blev alle sejl sat til, idet den samtidig markerede 100-års dagen for Den Franske Revolution i 1789. Tårnet blev opført af den franske ingeniør Gustave Eiffel. I sin tid var den med sin 321 meters højde, verdens højeste konstruktion indtil Empire State building i New York overhalede den i 1931.

 

Sponsoreret af bloggen Rejserderhuskes.dk

Læs mere»
Alle Typer Alle Lokationer Antal Stjerner

Resultater