Navigation Menu
Det Historiske Jeddah – Al Balad

Det Historiske Jeddah – Al Balad

Jeddah er en af de største byer i Saudi Arabien. I dag er byen en rig og livlig storby, grundet olie. Blandt højhusene og stormagasinerne finder man dog den gamle bydel. Det historiske Jeddah, også kaldet Al Balad, hvilket betyder Byen, er Jeddahs originale bymidte, som dog stort set blev forladt da indbyggerne blev rige, da det gamle område mindede dem om dårligere tider. Den gamle by er dog et vigtigt og historisk område, som har betyder meget gennem tiden, og på sin vis stadig gør det. Af den grund er Al Balad på Unesco’s Verdensarvsliste, og det er uden tvivl et af verdens vidundere

Det Historiske Jeddah

Al Balad blev bygget i det 7. århundrede. Jeddah var en havneby, liggende op af det røde hav, og Al Balad agerede som byens centrum. Mange af Jeddahs indbyggere boede derfor i Al Balad området. Mens Jeddah ikke ligefrem var en kæmpe by dengang, har den altid fungeret som ankomststedet for pilgrimsrejsende på vej til Mekka, som ankommer med skib. Af den grund er det en også en by som mange muslimer har besøgt. og Al Balad har på den måde en vigtigst historisk betydning bland muslimer. Af den grund er et andet navn for området også Porten til Mekka.

Mange gamle bygninger står stadig. Hvis man besøger det historiske Jeddah kan man derfor se blandt andet Al Nassif Huset og Al Jamjoom Huset, to af de meste kendte historiske bygninger i området. Al Balad har også en lang række af andre historiske huse og moskeer, som man vil kunne opleve hvis man tager dertil.

Al Balad i dag

Al Balad blev som sagt stort set forladt, da byen blev rigere i 1970’erne og 1980’erne. Folk var ikke interesserede i at fortsætte med at bo i det de anså for et fattigt område, og flyttede derfor nordpå. Indvandrere fra andre lande og områder begyndte at flytte ind i området i stedet. I 1970’erne begyndte man dog også på at arrangere bevarelsen af området, da de var interesserede i at beskytte de historiske bygninger. I 2009 blev der ansøgt om at få området tilføjet på verdensarvslisten. Området blev tilføjet til listen i 2014.
I dag bor der stort set ingen af områdets originale indbyggere, og området er derfor næsten tomt. Hvert år under Ramadan er området dog fyldt op med mennesker.
Det Historiske Jeddah er derfor et vigtigt historisk område, og et I bør opleve.

 

Sponsoreret af Sommerland Sjællands Vilde Forlystelser, Bernic – Din Rail Enclosure Suppliers, Rørvig Centret – Behageligt Hotelværelse

Smid en kommentar her :-)

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *